Prijs opmaak

Elk schilderij en elke lijst is uniek. De kosten die gepaard gaan met de behandeling ervan zijn dat dus ook. Het is daardoor niet mogelijk een standaard prijs op te stellen en zelfs na het opmaken van een prijsofferte kan de restaurator voor onverwachte verassingen komen te staan. Om tot een eerlijke prijs voor de behandeling van uw schilderij te komen wordt er rekening gehouden met vijf factoren. 

1. Type schilderij

De behandeling van een schilderij is afhankelijk van het type schilderij. Het materiaal en de techniek waarmee een schilderij is vervaardigd, maar ook de tijdsperiode zijn van invloed op welke materialen er kunnen worden toegepast. Deze hebben dan ook invloed op de duur van de behandeling 

2. Formaat

Met name bij het schoonmaken van een schilderij is het formaat van het schilderij van invloed op de duur van de behandeling. Over het algemeen is de regel hoe groter, hoe langer de duur. 

3. Complexiteit

De complexiteit van de behandeling is afhankelijk van de conditie van het schilderij. Hoe groter de schade aan het schilderij des te complexer de behandeling. Het fixeren van een verflaag of verlijmen van een scheur kost bijvoorbeeld meer tijd dan het enkel verwijderen van oppervlakte vuil. 

4. Type behandeling en materiaalgebruik

De duur en de materiaalkosten zijn afhankelijk van het type behandeling dat een schilderij behoeft. Betreft het een preventieve conservering, actieve conservering of restauratie en welke materialen dienen hiervoor te worden gebruikt. 

5. Mate van documentatie

Elke behandeling wordt schriftelijk en fotografisch vastgelegd in een dossier dat bij teruggave van uw schilderij wordt meegeleverd. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn afhankelijk van de mate van documentatie die gewenst is. Dit kan verschillen van een kort behandeloverzicht of een conditierapport met behandeldossier tot een uitgebreid vooronderzoek met hoge resolutie foto’s.